• Ulusal Havacılık ve Uzay Üniversitesi – Kharkiv Havacılık Enstitüsü

    Ulusal Havacılık ve Uzay Üniversitesi – Kharkiv Havacılık Enstitüsü
  • Tanıtım

    Ulusal Havacılık ve Uzay Üniversitesi – Kharkiv Havacılık Enstitüsü

    Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı’na bağlı akreditasyon derecesi IV olan devlet yüksek eğitim kurumudur. Kharkiv şehrinde bulunmaktadır. 1980 yılında Lenin nişanını kazanmıştır. Yaklaşık 25 hektarlık ormanlık alan (Zhukovski köyü) içinde şehrin dışında bir alanına sahiptir. Bu alanda 8 akademik bina, 2 bilimsel araştırma enstitüsü, laboratuvarlar, kütüphane, kampüs, spor merkezi, “Aviator” dispanseri, lokantalar bulunmaktadır.

    Kharkiv Havacılık Enstitüsü, Kharkiv Politeknik Enstitüsü’nün Hava Bölümü temelinde 1930 yılında kurulmuştur.Başta Uçak yapımı ve Motor yapımı olmak üzere iki fakülteden oluşmaktaydı. O zamanlarda Kharkiv Havacılık Enstitüsü’nde yalnız 12 öğretmen ve 69 öğrenci vardı.

    Kharkiv işgalinden dolayı Enstitü Kazan’a taşınmış ve havacılık endüstrisi için profesyonelleri hazırlamaya devam etmiştir.1944 yılında şehrin kurtuluşundan hemen sonra Enstitü Kharkiv’e iade edilmiştir. Kharkiv Havacılık Enstitüsü yıkılmış binalarının restorasyonu yaklaşık 8 yıl sürmüştür. 1966 yılında Kharkiv Havacılık Enstitüsü, SSCB’nin 26 temel yüksek eğitim kurumları listesinde yer almıştır. 1978 yılında Enstitüye Zhukovski M.Ye. ismi verilmiş, ve 1980 yılında Kharkiv Havacılık Enstitüsü Lenin Nişanı ile ödüllenmiştir. XX yüzyılı 80. yıllarında havacılık endüstrisi personelleri için ileri eğitim fakülteleri ve ön eğitim fakültesi açtırmışlardır.

    1991 yılında Ukrayna bağımsızlığı ilanıyla, Kharkiv Havacılık Enstitüsü havacılık ve uzay alanında kapsamlı eğitim veren ülkenin tek kurumu olmuştur. 1992 yılında Kharkiv Havacılık Enstitüsü ilk defa yabancıların eğitimine başlamıştır. Ekonomi ve Yönetim Fakültesi kurulmuştur. 1999 yılında beşeri bilimler fakültesi kurulmuştur.

    1998 yılı Ağustos ayında Kharkiv Havacılık Enstitüsü temelinde “Kharkiv Havacılık Enstitüsü” Zhukovski M.E. Devlet Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurulmuştur.11 Eylül 2000 yılında üniversiteye milli statü verilmekte olup adı “Kharkiv Havacılık Enstitüsü” Zhukovski M.E. Milli Havacılık ve Uzay Üniversitesi olmuştur.

  • Başvuru

    Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsüne kayıt yaptırmak isteyen bir kişinin öncelikle ön kayıt işlerini halletmesi gerekmektedir. Çok sayıda okul da hemen hemen genellikle aynı belgeleri istemektedir. Türkiye’de hazırlanacak olan kimlik fotokopisi ya da pasaport fotokopisi, kayıt formu, fotoğraf ve asıl kayıtta hesaptan düşülecek olan bir miktar para yeterli olacaktır. Asıl kayıtta ise, apostilli olan ve devlet hastanesinden sağlık raporu, lise yıllarına ait not çizelgeleri, vesikalık fotoğraf ve nüfus müdürlüğünden olan doğum belgesi gerekmektedir. Tüm bu belgeler kısa zamanda tamamlanabilecek belgelerdir. Seçim yapılan bölümün harç durumlarına göre sonrasında ödeme yapılmaktadır. Kayıt esnasında okul, yönetmelik ve diğer konular ile ilgili yetkili olan kişi tarafından en ince detayına kadar bilgilendirme yapılmaktadır. Kesinlikle sınav ya da buna benzer durumlara tabi tutulmayacaksınız. Stres yaşamadan ve endişe duymadan öğrencilik hayatına ilk adım kolay bir şekilde atılmış olunmaktadır. Hayali kurulan mesleğe çok kısa sürelerde ulaşılmış olur. Detaylı bir şekilde kayıt belgelerini sıralayacak olursak şu şekildedir;

    1-Başvuru İçin Gerekli Evraklar

    Seçmiş olduğunuz üniversitede eğitim almak için ilk adım olarak bir davetiye alınması şarttır. Bu davetiyeyi almak için aşağıdakileri yapmanız gerekecektir;

    • Öğrenim belgesi (transkript) ile beraber lise diplomasının taranmış bir kopyasının verilmesi.
    • Pasaportun taranmış bir kopyasının verilmesi.

    Bu belgeleri kontrol ettikten sonra ise 7 ile 14 iş günü içinde düzenlenecek olan davetiye mektubunuz seçmiş olduğunuz üniversiteden gelecektir.

    2-Davetiye

    İlk kez gelecekler için davet mektupları Mayıs ve Kasım ayları arasında verilmektedir. Hazırlık fakülteleri için, davet mektupları yıl boyunca verilir. Ukrayna’da kayıt süreci Haziran ayından başlamaktadır ve Eylül ayına kadar devam etmektedir. Belgelerin verilmesine başlanması, eğitim davet mektubu alması için pasaportun taranmış bir kopyası, okul diploması ve öğrenim belgesini (transkript) vermeniz gerekecektir. Bunların haricinde dikkate alınması gereken 3 ana faktör daha bulunmaktadır. Bunlar;

    • Aylık Gider: Ukrayna’da öğrenim ücretleri diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında yüksek olmamaktadır. Eğitim ve öğrenci ücretleri dışındaki giderler de oldukça düşük olmaktadır. Bu giderleri karşılamak için ayda 250 ya da 300 dolar olması genellikle yeterli olacaktır.
    • Başvuru İçin Gerekli Evraklar: Seçmiş olduğunuz üniversiteye kaydınız için, tüm evraklarınızın apostilli olması gerekecektir. Öğrenci kaydına gerekli belgeler içinde öğrenci kayıt büroları ile iletişime geçerek doğru bilgileri edinebilirsiniz.
    • Vizeye Başvuru Prosedürü: Ukrayna’ya giriş için öğrenci vizesi oldukça önemli durumlardan bir tanesidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 1 sene olmalıdır.

    3-Vize İçin Gerekli Evraklar

    • Üniversiteden alınmış davetiyenin aslı ve fotokopisi
    • Lise diploması (Apostil onaylı)
    • Mezun olunan lisenin transkripti (Apostil onaylı)
    • Devlet hastanesinden sağlık raporu aslı ve fotokopisi (Hem aslı hem de fotokopisi apostil onaylı olacak)
    • Doğum kayıt örneği belgesi – Formül A (Apostil onaylı)
    • Pasaport (10 senelik çıkartmakta fayda var)
    • Vesikalık fotoğraf (20 adet)-(Arka fon beyaz olacak)

    4-Ukrayna’ya Giriş İçin Gerekli Evraklar

    • Vize
    • Pasaport (En az 1 sene süreyle geçerlidir)
    • Göç kartı (Ukrayna’ya geldiğinizde havaalanında tarafınızdan doldurulacaktır)
    • Davet mektubu (Aslı ya da fotokopisi)

    Sizlerde bu evrakları eksiksiz bir şekilde hazırladığınız takdirde bu üniversitede eğitim almanız için herhangi bir sorun kalmayacaktır. Bu evrakların ardından kolaylıkla kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Sizlerde hayalinizde mesleklere kavuşmak için Ukrayna’da eğitimleri tercih edebilirsiniz. Günümüzde pek çok öğrenci hayallerini gerçekleştirmek adına bu üniversiteyi tercih etmektedir.

  • Fakülteler ve Bölümler

    Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü Bölümleri

    Kuruluş tarihi 1885 olan Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü Ukrayna’nın en eski okullarından bir tanesi olmaktadır. Bir okulun tarihinin köklü olması okulun eğitiminin de köklü olduğunu belirtmektedir. Ukrayna’da üniversite eğitimi almak isteyen mühendis adaylarının sıklıkla tercih ettiği okullar arasındadır. Bu üniversite pek çok açıdan olumlu olan bir üniversitedir. Sizlere bu üniversitenin bölümlerinden bahsedelim biraz. Bölümlerde değişmekle beraber genel olarak İngilizce, Rusça ve Ukrayna eğitimler verilmektedir. Lisans eğitimleri 4 yıl, yüksek lisans eğitimleri de 2 yıl sürmektedir. Sizlere bu bölümleri ve bölüm isimlerinin bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

    • Makine Mühendisliği Bölümü-Sivil Güvenliği-İş Güvenliği 4 yıllık lisans ve 2 yıllık yüksek lisans
    • Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Teknolojileri-Geometrik Modellemesi ve Grafik Bilgi Teknolojileri 4 yıllık lisans ve 2 yıllık yüksek lisans
    • Dökümhanede Bilgisayar Entegre Teknolojik Süreçler 4 yıllık lisans ve 2 yıllık yüksek lisans
    • Malzeme Bilimi-Modern Teknolojilerin Mühendisliği 4 yıllık lisans ve 2 yıllık yüksek lisans
    • Entegre Teknolojileri ve Kimya Mühendisliği Bölümü-Ekoloji-Mühendislik Ekolojisi 4 yıllık lisans ve 2 yıllık yüksek lisans

    Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü Bölümleri belli başlı olarak bu şekildedir. Bunların yanı sıra daha pek çok bölümlerini de siz öğrencilere sunmaktadır. Sizlerde hayaliniz olan bölümü Türkiye’de okuyamazsanız üzülmenize gerek yok Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsünde istediğiniz bölümleri kolaylıkla okuyabilirsiniz. Sizlerde hayallerinizden vazgeçmeyin ve yurt dışı eğitimlerine yönelin. Bu yurt dışı eğitimleri sayesinde kariyerinizde olumlu yönde etkilenecektir.

    Bölümler
    Bilgi ve Bilgisayar Sistemlerinde Telekomünikasyon Tesisleri
    Bilgi-Ölçüm Sistemleri
    Bilgisayar - Entegre Güç Teknolojik Sistemleri ve Kompleksleri
    Bilgisayar Entegre Üretimi ve Uygulama Programlaması
    Bilgisayar Sistemleri ve Aygıtları
    Bilgisayar Yazılım Siber ve Yapay Zeka
    Bilgisayar Yazılım Siber ve Yapay Zeka
    Bilgisayarlı Kontrol Sistemleri ve Otomatiği
    Bütünleşmiş İmalat Mühendisliği
    Donanım İşlemesi ve Gıda Üretimi
    Dökümhanede Bilgisayar Entegre Teknolojik Süreçler
    Dökümhanede Ekipman ve Teknoloji
    Eczacılık
    Ekipman Üretimi
    Ekipman ve Mühendislik Yapılarının Plastik Kalıp Teknolojileri
    Elektrik Elektronik Mühendisliği
    Elektrik Otomasyon Sistemleri
    Elektrikli Aygıtlar
    Elektrikli Makineler
    Endüstriyel Biyoteknolojisi
    Endüstriyel Elektronik
    Ev Elektrik Cihazları
    Farmasotik Biyoteknolojisi
    Fermantasyon ve Şarap Yapımı Teknoloji Ürünleri
    Fiziksel ve Biyomedikal Elektroniği
    Geometrik Modellemesi ve Grafik Bilgi Teknolojileri
    Hidrolik Makineleri, Hidrolik ve Hidro-pnömatik
    İş Güvenliği
    İşlevsel Malzemelerin ve Nano Teknolojilerinin Mühendisliği
    Kalite Standardizasyon ve Sertifikasyon
    Katkı Yağlar ve Yağ İkamelerinin Teknolojisi
    Kaynak İlgili İşlemleri ve Teknolojileri
    Kimyasal Gıda Katkı ve Kozmetik Maddeleri
    Kimyasal Üreten ve İnşaat Malzemelerinin İşletmelerinin Ekipmanı
    Lojistik Sistemlerinin Mühendisliği
    Makine Mühendisliği
    Makine Mühendisliği Üretim Teknolojisi Hazırlık Otomasyon Kontrolü
    Makine Mühendisliğinde Teknolojik Sistemlerin Otomasyonu
    Makromoleküler Bileşiklerinin Kimyasal Teknolojileri
    Mekatronik ve Robotik
    Metal Kesme Makineleri ve Sistemleri
    Metroloji ve Ölçme Ekipmanları
    Modern Teknolojilerde Malzeme
    Mühendislik Ekolojisi
    Organik Maddelerin Kimyasal Teknolojileri
    Otomatik Üretim Teknolojileri
    Petrol ve Gaz
    Petrol ve Gaz Çıkarımı
    Petrol, Gaz ve Katı Yakıt İşleme Teknolojileri
    Polimerik ve Kompozit Malzemelerin Kimyasal İşlemeleri
    Psikoloji
    Radyo Fizik ve Elektronik
    Sentetik ve Doğal Polimerler ve Elastomer Kimyasal Teknoloji
    Teknolojik Süreçlerinin Otomatik Yönetimi
    Yol Yapımı, Islah, Ekipman ve Ulaşım Kaldırma Makineleri
Whatsapp
Bilgi Formu
Biz Sizi Arayalım
X